MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Şbt

eTwinning "İyi Kalpler" projesi kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle birlikte limonata etkinliği düzenledik. Yaptığımız limonata ve kurabiyeleri arkadaşlarımıza ikram ettik. Etkinliğimiz içerisinde okulumuz barınağındaki evcil hayvanlarımıza bağış topladık ve toplanan bağışla hayvanlarımıza yem aldık.

Şbt

Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu II. ve III. kademe öğrencilerimizle birlikte "İyi Kalpler" projesi kapsamında faaliyetlerimize başladık. "İyi kalpler" projesi orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuk ve gençlere yöneliktir. Amacı, proje katılımcıları arasında nezaketi, karşılıklı saygıyı ve sosyal entegrasyonu teşvik etmektir.

Haz

Nevşehir'de yapılan özel sporcular Türkiye şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Yağmur DÖLEK ve Türkiye  4.sü olan Aytap Mina GÜCER ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf AÇIKYÖRÜK'ü ziyaret ettiler. Sayın müdürümüz başarılarından dolayı öğrenci,öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederek şampiyon sporcularımıza çeşitli hediyeler takdim ettşler.

Haz

5-11 Haziran 2023  tarihleri arasında Nevşehir ilinde yapılan Özel Sporcular atletizim Türkiye Şampiyonasında 12 öğrenciyle ilimizi temsilen katılmış olup; yıldız kızlar gülle atma branşında Yağmur DÖLEK Türkiye şampiyonu ve Aytap Mina GÜCER Türkiye 4. olarak şampiyonayı tamamladık. Emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederiz.

May

Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun 2. ve 3. kademesinde eğitim gören öğrencilerimiz, "Notice Me for a Barrier-Free Life" isimli eTwinning projesiyle farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projenin etkinlikleri arasında dünya toprak günü ve dünya su günü gibi önemli günlerin kutlanması, çevre temizliği, panoların hazırlanması ve trafik eğitim parkında çocuklara eğitim verilmesi bulunuyor.

Dünya toprak günü ve dünya su günü gibi çevre ile ilgili önemli günler, Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Öğrenciler, doğanın önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler arasında bitki dikimi, ve boyamalar yer aldı.

Proje kapsamında okulun koridorlarına çevre ve engellilikle ilgili bilgilendirici panolar yerleştirildi. Öğrenciler, resimler ve açıklamalarla engellilik konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan panoların hazırlanmasında aktif rol aldı. Panolar, okulun ziyaretçilerine ve diğer öğrencilere engellilik konusunda bilgi vererek farkındalık yaratmaya yardımcı olacak.

Çevre temizliği de projenin önemli bir bileşenini oluşturdu. Öğrenciler, çevrelerindeki park ve bahçelerde temizlik etkinlikleri düzenledi. Çöp toplama, geri dönüşüm faaliyetleri ve çevre dostu davranışların teşvik edilmesi gibi faaliyetlerle öğrenciler, temiz bir çevrenin önemini vurguladı.

Proje kapsamında, "Notice Me for a Barrier-Free Life" isimli eTwinning dergisinde okulun etkinlikleri ve proje çalışmaları yayımlandı. Dergi, ulusal ve uluslararası alanda farkındalık yaratmayı hedefleyen eğitim çalışmalarını içeriyor. Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun engelli öğrencileri, projelerini ve başarılarını paylaşmanın gururunu yaşadı.

Ayrıca, öğrencilere trafik eğitimi vermek amacıyla bir trafik eğitim parkında etkinlik düzenlendi.  Öğrencilerimiz trafik kurallarını ve güvenliği öğrenerek trafikte kendilerini daha bağımsız hissetmeyi amaçladı. Bu etkinlik, onların günlük yaşamda daha bağımsız olmalarına yardımcı olmayı hedefleyen projenin bir parçasıydı.

Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun "Notice Me for a Barrier-Free Life" projesi, engelli öğrencilerin toplumsal farkındalığı artırmak ve engelsiz bir yaşam için önemli adımlar atmalarını sağlamak amacıyla başarılı bir şekilde devam ediyor. Projenin etkinlikleri, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini, bilgi ve becerilerini paylaşmalarını ve engellilik konusunda topluma ışık tutmalarını sağlıyor.

May

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN YEMİN TÖRENİ SONRASI ASKER EĞLENCESİ VE YEMEK ORGANİZASYONU DÜZENLEDİK.

May

İLÇE KAYMAKAMIMIZ SAYIN AYDIN TETİKOĞLU,İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ YUSUF AÇIKYÖRÜK,BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜKERREM TOLLU BEYİ VE MİSAFİRLERİMİZİN KATILIMIYLA ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Nis

Okular arası Atletizm yarışmalarında okulumuz 7 İl birinciliği,5 il ikinciliği ve 2 İl üçüncülüğü alarak Konya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkı kazanmıştır.Başta  okul müdürümüze,öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Öze Eğitim Öğrencilerimizin ekmiş oldukları ürünlerin hasadınıgerçekleştirdik.

Ara

ERDEMLİ SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN KATILIMI VE REHBER ÖĞRETMENİMİZ SAMİ YILMAZ'IN KONUŞMASIYLA VELİLERİMİZE "ENGELLİ HAKLARI" KONUSUNDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI.

Ara

8/B ZİHİNSEL SINIFIMIZIN ETKİNLİKLERİNDEN KARELER...