MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

"Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'ndan "Notice Me for a Barrier-Free Life" Projesi"

Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun 2. ve 3. kademesinde eğitim gören öğrencilerimiz, "Notice Me for a Barrier-Free Life" isimli eTwinning projesiyle farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projenin etkinlikleri arasında dünya toprak günü ve dünya su günü gibi önemli günlerin kutlanması, çevre temizliği, panoların hazırlanması ve trafik eğitim parkında çocuklara eğitim verilmesi bulunuyor.

Dünya toprak günü ve dünya su günü gibi çevre ile ilgili önemli günler, Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Öğrenciler, doğanın önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler arasında bitki dikimi, ve boyamalar yer aldı.

Proje kapsamında okulun koridorlarına çevre ve engellilikle ilgili bilgilendirici panolar yerleştirildi. Öğrenciler, resimler ve açıklamalarla engellilik konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan panoların hazırlanmasında aktif rol aldı. Panolar, okulun ziyaretçilerine ve diğer öğrencilere engellilik konusunda bilgi vererek farkındalık yaratmaya yardımcı olacak.

Çevre temizliği de projenin önemli bir bileşenini oluşturdu. Öğrenciler, çevrelerindeki park ve bahçelerde temizlik etkinlikleri düzenledi. Çöp toplama, geri dönüşüm faaliyetleri ve çevre dostu davranışların teşvik edilmesi gibi faaliyetlerle öğrenciler, temiz bir çevrenin önemini vurguladı.

Proje kapsamında, "Notice Me for a Barrier-Free Life" isimli eTwinning dergisinde okulun etkinlikleri ve proje çalışmaları yayımlandı. Dergi, ulusal ve uluslararası alanda farkındalık yaratmayı hedefleyen eğitim çalışmalarını içeriyor. Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun engelli öğrencileri, projelerini ve başarılarını paylaşmanın gururunu yaşadı.

Ayrıca, öğrencilere trafik eğitimi vermek amacıyla bir trafik eğitim parkında etkinlik düzenlendi.  Öğrencilerimiz trafik kurallarını ve güvenliği öğrenerek trafikte kendilerini daha bağımsız hissetmeyi amaçladı. Bu etkinlik, onların günlük yaşamda daha bağımsız olmalarına yardımcı olmayı hedefleyen projenin bir parçasıydı.

Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun "Notice Me for a Barrier-Free Life" projesi, engelli öğrencilerin toplumsal farkındalığı artırmak ve engelsiz bir yaşam için önemli adımlar atmalarını sağlamak amacıyla başarılı bir şekilde devam ediyor. Projenin etkinlikleri, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini, bilgi ve becerilerini paylaşmalarını ve engellilik konusunda topluma ışık tutmalarını sağlıyor.

31-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-2023

Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 31.05.2023 12:35 - Görüntülenme: 124